Siliconen producten

Naast de collectie houten speelgoed en andere kraamcadeau's, vind je hier siliconen serviesgoed en slabbetjes! Vrolijk, flexibel, makkelijk schoon te maken.

De babyproof siliconen zijn gemaakt voor kinderen en helemaal vrij van giftige stoffen. Geschikt voor in de vaatwasser en kan temperaturen aan van -40°C tot maar liefst 200°C!

Het voordeel van siliconen speelgoed

Een groot voordeel van siliconen speelgoed is dat het nagenoeg onbreekbaar is. Hierdoor gaat het lang mee. Daarnaast is het ook geschikt voor baby's. Als ze er op willen sabbelen, is dat geen enkel probleem. Je kunt het siliconen speelgoed bij normaal gebruik niet kapot krijgen. Of je er nu mee gooit, erop gaat staan. Je krijgt het doorgaans alleen stuk door te knippen of te snijden. Lekker stevig voor kinderen dus. 

Wat is siliconen

Siliconen is een soort rubberachtig materiaal. Siliconen is hittebestendig en onbreekbaar. Om het wat technischer te benaderen: siliconen is een verbinding van koolstof, silicium en zuurstof. Anders dan bij bijvoorbeeld plastic, bevat het geen BPA, weekmakers, PVC of ftaleten. Dat maakt dat siliconen speelgoed veilig is om mee te spelen. Ook voor baby's en kinderen. 

Het basiselement van siliconen, silicium en zuurstof ken je waarschijnlijk beter als kwarts. Voordeel daarvan is, dat er meer dan genoeg van is op aarde. Het winnen van kwarts is daardoor niet moeilijk en minder belastend voor het milieu.